Wat zijn de voordelen van een erkend vastgoedmakelaar

Al eens overwogen om een vastgoedmakelaar aan te spreken voor de verkoop van je vastgoed? Je zal verrast zijn.


Kwaliteit gaat boven kwantiteit

Kies je voor een klein kantoor met een erkende vastgoedmakelaar, dan ben je geen nummer omdat er veel panden in verkoop zijn, maar wordt er door de vastgoedmakelaar zelf tijd vrijgemaakt om aandachtig te luisteren naar je verhaal en je wensen als verkoper. Het is een tussenpersoon die koper en verkoper met elkaar in contact brengt.

De kwaliteit van de dienstverlening staat boven de kwantiteit van het aantal te verkopen panden, beschikt over expertise, marktkennis en weet als geen ander welke emoties gepaard gaan met de verkoop van een woning.

Opvolging verkoopdossier van a/z door zelfde persoon

Neem je contact met een groot vastgoedkantoor, dan kom je eerst bij een bediende terecht die luistert naar je vraag, wat je verwachtingen zijn en je inlichtingen geeft over de werking van het kantoor. Beslis je om in zee te gaan met dit kantoor, dan komt er iemand eerst je eigendom schatten en nadien wordt een overeenkomst opgemaakt. De schatter van het pand is daarom niet noodzakelijk de verkoper van je eigendom, want in grote kantoren heeft elke medewerker vaak een eigen specialisatie (schatting, bezoek, administratie, marketing).

Bij een erkende vastgoedmakelaar is dit één vertrouwenspersoon die alles van a tot z voor je regelt. Je ontmoet mekaar tijdens een kennismakingsbezoek (inclusief de schatting) en nadien wordt je volledige dossier door dezelfde persoon behartigd (de bezichtigingen, de besprekingen van een bod tot de finale verkoop en de overhandiging van de sleutels).

Dossier volledig in orde

Er komt heel wat papierwerk kijken bij de verkoop van een woning. Met een vastgoedmakelaar is het volledige verkoopdossier klaar bij de start van de bezoeken. Alle wettelijke documenten zijn transparant en inkijkbaar, gaande van de kadastrale opvragingen, stedenbouwkundige inlichtingen, EPC, bodemattest, elektriciteitskeuring, asbestkeuring,…

Je eigendom is verkoopklaar

Een vastgoedmakelaar zal je meehelpen je eigendom aantrekkelijk en verkoopklaar te maken en geeft je persoonlijke verkooptips over hoe de woning er best bijligt voor de bezoeken. Rommelige leefruimtes, overladen vol of met een inboedel waar de tijd is blijven stilstaan, worden vermeden.

Triggerende foto's

Hoe het pand in beeld gebracht moet worden met aantrekkelijke en triggerende foto’s, die enerzijds de verkoop bevorderen en anderzijds de verkoopprijs beïnvloeden, weet een vastgoedmakelaar als geen ander. Die ene foto met de juiste belichting, invalshoek zal echt wel het verschil maken tussen doorklikken of blijven hangen bij een pand.

Correcte en aantrekkelijke omschrijvingen

De omschrijvingen van de panden worden geschreven door de vastgoedmakelaar, want die weet van bij het eerste gesprek precies welke informatie er moet inkomen. De omschrijvingen zijn conform de werkelijke situatie. Geen verkooppraatjes waardoor een verkeerd beeld wordt geschetst en waardoor er vaak verkeerde bezoekers aangetrokken worden.

Piekfijne service

Werken met een erkend vastgoedmakelaar, biedt tal van voordelen. Omschrijvingen over de service zoals vlot, efficiënt, eerlijk, duidelijk, betrouwbaar zijn termen die vaak terugkomen.
Ben je erkend vastgoedmakelaar, dan wordt je door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) gecontroleerd. Dit is een toezichthoudende instantie die controleert of vastgoedmakelaars elk jaar de verplichte vormingen volgen om hun erkenning te kunnen behouden.

Waar wacht je nog op om een klein kantoor met een erkende vastgoedmakelaar te bellen voor de verkoop van je vastgoed ?