Van grondig gesprek tot overhandiging van de sleutels

Een woning kopen of verkopen doe je niet elke dag en zeker de dag van vandaag komt daar heel wat bij kijken. Bij Vastgoed Karoline staat een vlotte en transparante samenwerking centraal, die ze uitgewerkt heeft in een duidelijk stappenplan.


Verkennend gesprek

Bij vastgoed Karoline start elke samenwerking met een verkennend gesprek om jou en je pand beter te leren kennen. Voor Karoline is het heel belangrijk om te luisteren naar je wensen. Aangezien er nauw samengewerkt zal worden, is het essentieel om van bij het begin de werkwijze en de verwachtingen te bespreken. Dit eerste gesprek is gratis en geheel vrijblijvend.

Marktconforme schatting

Karoline komt bij je langs voor een marktconforme schatting van je eigendom. Op basis van de verzamelde gegevens en een vergelijkend marktonderzoek zal een zo correct mogelijke waardebepaling van je eigendom gemaakt worden.

Tarief op maat van de klant

Je bent het eens met de vraagprijs van je eigendom en je vertrouwt de verkoop ervan toe aan Vastgoed Karoline, dan wordt een tarief op maat van je dossier bepaald.
Akkoord met het overeengekomen tarief? Super, dan gaan we samen in zee voor de verkoop van je eigendom.

Samenstelling verkoopdossier

Karoline gaat over tot de samenstelling van het verkoopdossier dat alle wettelijke documenten bevat. Denk hierbij aan het bodemattest, de kadastrale opvragingen, de stedenbouwkundige inlichtingen, de elektrische keuring, het EPC- attest, de asbestekeuring enz…

Kortom, een ganse administratieve rompslomp waarbij Karoline je graag van ontzorgt.

Je pand in de kijker

Nu kan de verkoop beginnen. Het aanbod van vastgoed is groot waardoor je best meteen een goede indruk maakt. Karoline zorgt voor een professionele fotoshoot en aantrekkelijke omschrijving van je pand. Nadien zal Karoline je pand via doelgerichte publiciteit aan een zo breed mogelijk publiek aanbieden (sociale media, immoportalen, eigen website, exposure in het straatbeeld met grote immopanelen) om kandidaat kopers aan te trekken.

Begeleide bezoeken

Geïnteresseerde kopers ontvangt Karoline graag met open armen tijdens de bezoekdagen of op afspraak. Met passie geeft ze uitleg over het pand en onderhandelingen met potentiële kopers neemt Karoline voor haar rekening. Er wordt steeds gewerkt met een schriftelijk bod dat wordt neergelegd in een document die de benaming draagt van ‘aankoopbelofte’.

Karoline bespreekt altijd het uitgebrachte bod met de eigenaar(s).

Gaat de eigenaar akkoord dan wordt een compromis (een onderhandse verkoopovereenkomst) opgemaakt.

Opmaak compromis

De onderhandse verkoopoverenkomst (compromis) wordt samen met alle wettelijke documenten opgemaakt en ter nazicht doorgestuurd naar de notaris van zowel de koper als de verkoper.
De verkoop wordt vastgelegd bij ondertekening van deze onderhandse verkoopvereenkomst.

Opvolging verkoopdossier

Na ondertekening wordt het compromis overgemaakt aan de notaris voor verdere opzoekingen en registratie. De notaris zal na een 3-tal maanden zowel de koper als de verkoper uitnodigen om de authentieke akte te ondertekenen. Ondertussen volgt Karoline alles verder op, zoals een eventuele kredietaanvraag van de koper, zodat jij zonder stress kan aftellen naar de dag van verkoop.

Overhandiging sleutels

De belangrijk dag is aangebroken! De ondertekening van de authentieke verkoopakte. Ook dan staat Karoline je bij. Meterstanden worden opgenomen, overnamedocumenten worden ingevuld, Karoline assisteert je bij het verlijden van de akte bij de notaris, het volledige verkoopdossier wordt afgerond en last but not least…de sleutels worden overhandigd!

Hoeveel kost het om je eigendom te verkopen?
Het tarief is op maat van de klant en individueel bespreekbaar.

WAAR WACHT JE NOG OP OM AF TE SPREKEN ?